T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Bingül Erdem Anadolu Lisesi

Bingül ERDEM

İşadamı Sayın Sami Erdem, eşi Bingül Erdem adına okul yaptırıp 2000 yılında eğitim hizmetlerine büyük katkıda bulunmuştur. Sayın Bingül Erdem 18 Haziran 1937 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Kendisi köken itibariyle Aydın'ın Cihanoğlu ailesine mensup Cihanzade Nesibe Arpas'ın torunudur. Sayın Bingül Erdem'in ailesi Aydın ilinde yaptıkları Cihanzade Vakfı ile Cihanoğlu Camii ve Külliyesi, Arpaz Kalesi gibi eserleri ülkeye kazandırmışlardır.

 

Bingül Erdem, Remzi Güven ile Sebahat Arpas'ın kızı olarak dünyaya gelmiş ve öğrenim hayatına Turgut Reis İlkokulunda başlamıştır. Beşiktaş Lisesi orta kısmına devam eden Bingül Erdem, babasının erken vefatı ile ailesinin Moda'ya taşınması üzerine sırasıyla Haydarpaşa Lisesi ve Erenköy Kız Lisesinde orta öğrenimini tamamlamıştır.  

 

Sayın Bingül Erdem ile eşi sayın Sami Erdem ilk defa Haydarpaşa Lisesi'nde dokuzuncu sınıfta tanışmışlardır. Bingül Erdem üniversite öğretimini İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde yapmıştır. Sayın Sami Erdem ise İ.Ü. İktisat Fakültesini bitirmiş ve çift 1965 yılında evlenmişlerdir. Tek çocukları olan Prof. Dr. Bahadır Erdem 1966 yılında doğmuştur.

 

Sayın Bingül Erdem her zaman okumaya, eğitime çok düşkün ve ülkenin kalkınmasının ancak eğitimle gerçekleşeceğine inanan bir insandır. Daha önce memleketi olan Malatya'da cami ve hastane yaptıran eşi Sami Erdem'le birlikte İstanbul'da bir okul yaptırmaya karar vermişlerdir. Bingül Erdem Anadolu Lisesi'nin çocukluğunun geçtiği Beşiktaş ilçesinde olmasından ve ayrıca Ihlamur Kasrı'na yakın olmasından ayrı bir mutluluk duymuştur.

 

Bingül Erdem'in 1970 yılların başında Kadıköy Kız Lisesinde kısa bir süre Matematik öğretmenliği yapmış, bu kısa çalışma hayatını her zaman çok büyük bir mutlulukla anmış ve öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu ifade etmiştir.

 

Sayın Bingül Erdem, eşi Sami Erdem'i 2009 yılında kaybetmiş ve hayatına oğlu, gelini ve çok sevdiği torunları ile birlikte 26.03.2015 tarihine kadar büyük bir sevgi içinde devam etmiştir. Sayın Bingül Erdem, oğlu için kelimelerle ifade edilemeyecek kadar kıymetli biricik annesi, Bingül Sultanı, Bahadır Erdem'in ifadesiyle sırtını dayadığı dağıdır.

 

Hayatta hiç bir zaman maddiyata değer vermeyen, sadece dostluğa, aile ve akraba ilişkilerine kıymet veren, okumayı, okutmayı ve insanlara sessizce, duyurmadan, belli etmeden yardım etmeyi seven, oğlu, eşi ve ailesi için bütün ömrünü vakfetmiş olan Sayın Bingül Erdem, gerçek bir İstanbul hanımefendisi olarak yaşamış ve ömrünü tamamlamıştır.

 

Erdem Ailesinin okulumuza katkıları halen oğlu Prof. Dr. Bahadır Erdem tarafından devam etmektedir. Aile çeşitli yardımların yanı sıra, Okulumuzda başarı sıralamasında ilk üçe giren öğrencilere burs hizmetini sürdürmektedir.    

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.11.2022 - Güncelleme: 14.11.2022 13:39 - Görüntülenme: 706
  Beğen | 14  kişi beğendi